dimecres, 3 d’abril del 2019

BITÁCORA DEL CENTENARIO

Jornada 30



NECROLÒGICA.


Hugo Orlando Gatti, “el Loco Gatti”, (Carlos Tejedor, 19 d'agost de 1944- Madrid 22 de maig de 2004). Porter de futbol argentí retirat, va jugar a la primera divisió argentina durant 26 temporades, en les que va disputar un total de 765 partits. Darrerament exercia d'articulista a diferents mitjans de comunicació.



Precisament la seua mort, segons tots els indicis policials estaria relacionada amb un article publicat al diari AS el passat 4 de març. Les investigacions judicials, encara sota el secret del sumari, apunten al compliment de la seua paraula. Per l'interès i l'inèdit del cas reproduïm íntegrament la seua premonitòria columna d'opinió:



“La Liga ya se ha ganado, yo lo tengo muy claro. Cuando empezó el campeonato ya dije que era para el Madrid y no me estoy equivocando. Hoy lo reafirmo. ¿Por qué? Pues porque el Madrid es el mejor equipo de España y del mundo. Además, el Valencia y el Deportivo se enfrentan pronto entre sí. Incluso me atrevo a arriesgarme asegurando que el segundo puede ser el Barcelona, porque ha remontado en las últimas fechas, porque han ganado mucha confianza y porque, tras el Madrid, es el equipo con apellido más ilustre de su país.

Ante el Racing, los galácticos pueden permitirse el lujo de descansar para que jueguen los Pavones. Aquí en Argentina no hay dudas: el Madrid será el campeón. Y sus rivales también lo saben: el Valencia ha dejado escapar el tren de su papá (siempre digo que el Madrid tiene dos hijos bobos, el Barça y el Valencia). Los de Queiroz también alzarán el trofeo de la Copa, estoy seguro. Yo lo digo ahora: si el Madrid deja escapar esta Liga yo me pego un tiro en medio del Bernabéu (dos en caso de que perdiera también la Copa del Rey). El drama mayor viene en la Champions League. No lo veo tan claro, así que no me arriesgo a jugarme la vida en ello. Me da mucho miedo esa competición. Hablamos de cosas mucho mayores y el Bayern irá a morder al Bernabéu”. (Diario AS, 4 de marzo de 2004).

Des de la pèrdua de la final copera davant el Deportivo de A Coruña en el mateix Santiago Bernabeu, precisament el dia que l'equip madridista celebrava el seu centenari, el comportament de Gatti va canviar segons apunten els seus íntims. 

La debacle madridista en Champions davant el Mònac, junt a la imparable remuntada del València CF a la Lliga, van fer que les darreres setmanes es convertiren en un autèntic infern per a l'exporter de Boca, segons ha manifestat el psiquiatra que el va atendre al servei d'urgències d'una prestigiosa clínica especialitzada en enfermetats mentals de la ciutat de Buenos Aires. La consecució del doblet pel club de Mestalla després la victòria en la final de la Copa de la UEFA, disputada a Goteborg, el passat dia 19 de maig, va fer que Hugo Gatti decidira posar fi al seu patiment. Va comprar un vol Buenos Aires-Madrid i una vegada allí es va dirigir al recinte madridista on va adquirir una entrada per al Tour del Bernabeu. La resta dels detalls de com va poder adquirir un revolver i accedir al cercle central del camp es desconeixen. El ben cert és que el “loco Gatti” va complir la seua paraula.

Descanse en pau.

Josep A. Bosch i Valero