dimarts, 20 de març del 2018

COMUNICAT CLUB 1919




Comunicat del Club 1919:

L'actual Valencia Club de Futbol va nàixer l'1 de març de 1919 al Bar Torino baix el nom de Valencia Football Club. El cognom anglés, comú a la major part de les societats futbolístiques que aparegueren a l'estat espanyol durant el primer terç del segle XX, es va fer prompte popular entre els aficionats, com evidencia el fet que el club fóra conegut indistintament durant els anys 20 i 30 com a Valencia i com a Fe-Ce.

En desembre de 1940 el Consejo Nacional de Deportes franquista va emetre una disposició en la qual obligava a castellanitzar les seues denominacions a totes les societats esportives amb noms escrits en llengües diferents a l'espanyol. El Valencia la va fer efectiva a finals de gener de 1941, passant a denominar-se de manera oficial Valencia Club de Fútbol. Esta normativa va estar vigent durant trenta-un anys fins que el 18 de juliol de 1972 va ser derogada. A partir d'aquell moment, moltes de les entitats que havien perdut els seus noms originals van iniciar la seua recuperació, entenent el procés com un pas necessari en la reafirmació de la seua identitat. El Valencia va desestimar llavors el canvi de nom per tal de tornar a la seua denominació fundacional. 

En els darrers anys s'ha donat un gran impuls a la recuperació de la memòria i les arrels del Valencia a partir del treball coordinat del club, la Fundació Valencia Club de Futbol i diversos historiadors i erudits de l'entorn de l'entitat de Mestalla. La valuosa tasca duta a terme ha permés, entre altres guanys, rescatar de l'oblit a diversos presidents de la societat com ara Josep Rodríguez Tortajada o Rafael Bau, enriquir el relat històric del club i dur endavant la restauració i exposició pública de l'ingent patrimoni material i immaterial del Valencia.

Entenent que la recuperació del nom original del Valencia és un pas més en este camí de valoració del passat de l'entitat i que la propera cel·lebració del centenari de la fundació del club en 2019 és el moment idoni per a fer-ho, els sotasignants, abonats, accionistes i aficionats del Valencia, demanem a la presidència de la societat la restitució de la denominació original de l'entitat.

Amunt Valencia!


César Abalos, José Manuel Achica-Allende, José Luis Aguilar, Pere Alapont, Ángel Álvarez, Jorge Andreu, Víctor Asunción, Vicente Bau, Vicent Bau, Rafael Béjar, Paco Belda, Salvador Belencoso, Pedro J. Belenguer, José Javier Benavent,  José Benet, Andrés Bosch, Josep A. Bosch, José Luis Bru, Sergi Calvo, Manuel Campillos, Arturo Capilla, Gustavo Carcelén, Ramón Cariñena, Baltasar Castillo, Fran Cervera, Kike Cervera, Vicent Chilet,  Josep Carbonell, Álvaro Coll, Nacho Cortina, Antoni Entrena, Luis Escrich, Héctor Esteban, Eduardo Esteve, Luis Falomir, Josep A. Fernández, José Carlos Fernández,  Salva Folgado, Alejandro Foronda, Francisco García, Jorge García, Julián García Candau, Miquel Gil, Adrián Gisbert, Agustín González, Héctor Gómez, José Gómez, F.Javier González, Josep González, Fran Guaita, Noé Hernández,  Ramón Izquierdo, Rafa Lahuerta, José Miguel Lavarías, Josep Lizondo, Víctor Lluch, Manuel Lorente, Marc Machí, Joan Maiques Estellés, Chema Mancha, José Ricardo March,  Voro Maroto, Alejandro Martín,  Juan José Martín, Álvaro Martínez, Antoni Martínez, Jerónimo Martínez, JC Mollà, Francisco Navarro, Pedro Nebot, Carles Núñez,  David Núñez, José Luis Obrador,  Nacho Olmedilla, Xavi Pascual,  Rafa Pastor, Carlos Pavía, Juanjo Piera, Paco Polit, Jordi Porcar, Emilio Recatala, Jose A. Reinosa, Fernando Ricós, Amparo Ridaura, Dolores Ridaura, Carmel Roda, Victor Rodríguez, Jesús Roig, Paco Roig Alfonso, Juan Manuel Romero, Carlos Rosique,  Juan José Rovira, Francisco Ruíz, Jorge Ruíz, Antonio Sánchez, Noelia Sánchez, Jordi Santiago, Joan Sanz Cueves, Jordi Sapena, Juan Sebastiá Esteve, José María Tadeo, David Tamarit, David Torres, Jorge Verdeguer.


Sol.licitem la vostra ajuda per tal de restituir el nom fundacional del Valencia, per això si vols afegir.te al comunicat pots fer.ho ficant el teu nom i cognom en Comentaris del blog, al correu ultimesvespradesamestalla@gmail.com, a Twitter en @uvaMestalla, o be a la pàgina del Facebook Ultimes Vesprades a Mestalla.

45 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també estic d'acord. Xavi Pascual

Noé Hernández ha dit...

Apunteu-me.

Noé Hernández.

Xavier Such ha dit...

Jo no ho tinc masa clar. El nom en valencià m'agrada més. En aquell temps es tractàva d'emular el futbòl anglés, que va inventar este tipus d'esport.
Crec que el nom actual està universalitzat i defineix millor l'entitat.
Així i tot, vos reconec que la idea que llanceu és molt autèntica

Anònim ha dit...

F. Javier González Vidal

Anònim ha dit...

Podrieu obrir una iniciativa a change.org.

Unknown ha dit...

Totalment d’acord. Fernando Ricós

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con la propuesta. Me parece muy interesante. Además, me hice eco en ElDesmarque

http://valencia.eldesmarque.com/blogs/las-dos-torres/34093-valencia-cf-de-padres-a-hijos-y-de-hijos-a-padres

Unknown ha dit...

Jorge García está absolutamente de acuerdo.

Paco Polit ha dit...

+1 al #FeCe. Paco Polit

Anònim ha dit...

Rafa Lahuerta Yúfera
sí.

Anònim ha dit...

Jo també recolze la iniciativa.

Pere Alapont

JordiSP ha dit...

Avant amb la iniciativa!

Jordi Santiago

Adrián Gisbert ha dit...

Molt bona iniciativa, m'encanta. No obstant, per les enquestes que he vist a Twitter, la masa social no pareixia molt d'acord... Provem, igualment.

Adrián Gisbert.

Unknown ha dit...

València Football Club, mola!!

Alejandro Martín Bolumar

Anònim ha dit...

Noelia Sánchez

Anònim ha dit...

Carles Nuñez Blay

Amunt!

Anònim ha dit...

David Tamarit

Amunt VFC!

Anònim ha dit...

Apunteu-me. Jordi Porcar

Anònim ha dit...

Jose Manuel Achica-Allende García

Emm ha dit...

D’acord!

Anònim ha dit...

Estic d'acord Vicent Bau

Unknown ha dit...

Jo estic d'acord. Víctor Rodríguez Montagut.

Tone ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tone ha dit...

Estoy de acuerdo con la propuesta. Ojalá pueda llegar a calar la iniciativa porque es de justicia con quienes fundaron el club, le dieron su denominación y su posterior desarrollo como institución.
En algún momento había que rescatar la denominación con la que fue creado el club y ha llegado. Antonio Sánchez González

Anònim ha dit...

Antoni Entrena Solís

Benito1940 ha dit...

Alejandro Foronda Ciórraga

Anònim ha dit...

Josep Carbonell i Aguado
Completament d'acord.

Anònim ha dit...

JC Mollà. VFC.

Unknown ha dit...

Sí absoluto al Fece

Emilio ha dit...

Gran iniciativa. Retrobar-se amb els arrels del club i als origens del futbol a Espanya. Som un club antic i históric .Amunt!

Anònim ha dit...

Hola amic, si em dius el primer cognom te fique en la llista. Gràcies.

Emilio ha dit...

Recatala

kike ha dit...

Enrique Medel

Luis ha dit...

Luis Escrich

Unknown ha dit...

¡Excelente iniciativa!

Ramón Izquierdo

Pedro José Belenguer Milián ha dit...

Pedro J Belenguer Milián

Castillo ha dit...

Baltasar Castillo

Unknown ha dit...

Clar que si, amunt.
Juanjo Piera Bertomeu

Unknown ha dit...

Jose Maria Tadeo Marin

Anònim ha dit...

Fran Cervera

Mars ha dit...

Alvaro Coll.

Unknown ha dit...

Apunteu-me:
Jose A. Reinoso Aliaga

Juanvcf ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Juanvcf ha dit...

Juan Sebastiá Esteve.
Apunteu-me

Juanjo Teacher ha dit...

Juan José Martín