dimecres, 13 de març del 2013

L'adéu d'un clàssic

·
·
El passat diumenge els valencianistes verem al nostre equip jugar per darrera vegada a San Mamés, "La Catedral".
 
Des d'este blog, dedicat a la memòria del nostre Camp de Mestalla, no podíem passar l'ocasió d'acomiadar-nos d'un altre estadi dels "de sempre", on es respira futbol per totes bandes, on es venera al seu club, la seua filosofia i on es viu un ambient difícil de vore en altres indrets.
 
La temporada vinent, el vell estadi deixarà pas a un de més modern i amb major capacitat nomenat "San Mamés Barria" (Nou San Mamés). La primera pedra del nou estadi es va col·locar el 26 de maig de 2010 i en eixe emotiu i simbòlic acte participaren des d'antics jugadors a jugadors actuals, membres de les penyes i una representació del socis, des del més antic al mes jove, fent patent el missatge que el nou estadi no és sinó la continuació del vell San Mamés.
 
"San Mamés Barria", amb una capacitat de 53.332 espectadors, té un cost aproximat als 212 milions d'euros i serà sufragat pel consorci format per l'Athletic Club, el Govern d'Euzkadi, la Diputació Foral de Bizkaia i la Bilbao Bizkaia Kutka (BBK), que aporten 50 milions d'euros cadascú, mentres l'Ajuntament de Bilbao tan sols fa una aportació de 12 milions d'euros.
 
Com a curiositat la nou llar dels "lleons" conservarà una part de l'antiga tribuna sobre la que actualment descansa l'arc que creua "San Mamés" i que desgraciadament no es respectarà a la nova construcció.  
 
Pel que fa a les nostres visites a "La Catedral", des de la primera ocasió on els nostres xafaren l'estadi bilbaí, un dia de Reis del 1931 per jugar un amistós que finalitzà amb una contundent victòria valencianista per 2-5 tot i encara ser equip de segona divisió, fins la passada jornada lliguera, un total de 88 vegades hem visitat  Bilbao entre partits de lliga, copa i amistosos amb un balanç de 52 derrotes, 16 empats i 19 victòries, algunes tan destacades com el 3-6 de la temporada 1949/50, el 1-4 de la 1992-93 o les més recents per 0-3 de les temporades 1997-98, 2005-06 i 2011-12. A més a més a l'agost de 1993, el València CF va guanyar el trofeu commemoratiu del 80 aniversari de la construcció de San Mamés després de véncer 4-1 al Sevilla FC i 0-1 a l'Athletic Club.
 
Esperem que al nou "San Mamés Barria" l'esència del futbol i de l'Athletic Club perdure pel bé d'un esport cada vegada més en mans de nouvinguts, el quals amb els seus petrodolars, com els magnats ex-soviètics i els xeics arabs, estàn canviant cada vegada més.
 
San Mamés zaharra, gure memorian beti egongo zara.


Josep Bosch
Soci del València CF
·

9 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi me encantaría que el Athletic bajara a segunda. Me aburren ya.

BT

Oxímoron ha dit...

Pude asistir al partido y doy fe de que el ambiente de fútbol fue vibrante, a pesar del horario matinal y del nivel que se vio sobre el césped.

Anònim ha dit...

Si, y Urrutia veta ya, y que reviente el BBK, la Diputación Foral y el Ayuntamiento, a ver como acaban el estadio. A vender jugadores importantes (Bueno eso no lo están gestionando demasiado bien, pero ya están en ello)

¿Coño, de qué me suena a mi todo esto?

Ahora en serio, es raro lo del Athletic, porque históricamente debería de exigirse luchar por títulos cada temporada, sin embargo han antepuesto unos ideales (jugadores vascos o del norte), y no se han dejado llevar por la vorágine del dinero de las TV, cuando soltaban la perra gorda. A mí esto me suena a personalidad y a ideas claras. El único defecto que tienen y que lo han sufrido, es creer que sus jugadores importantes pensaban con el corazón y no con el bolsillo.

Su estilo aquí es impensable, más que nada porque no hay ninguna filosofía ni de este estilo ni de ninguno, y así vamos, sin rumbo, dejándonos llevar, huyendo hacia adelante, sin ilusión. Hemos perdido los valores y la humildad, no hemos aceptado la debacle institucional y económica del club, y deberiamos saber empezar de cero, y no tener miedo.

Son tiempos de cantera, pero la nuesta está destrozada.

PEPELU.

Anònim ha dit...

Han antepuesto ideales pero tener ideales desfasados no me parece nada admirable. Los nazis también anteponían ideales. Por otro lado, son ideales relativos. Al final hay vascos donde a ellos les rota que los haya. Hasta en Logroño.

En el fondo, el estilo de Mestalla es un estilo de puro pragmatismo nada milonguero. Aquí no nos creemos nada y eso es una visión muy avanzada del ser humano. No es cinismo. Es una superación del cinismo. Claro que aún nos faltan las palabras adecuadas para plasmar esa cosmovisión. Aunque yo, en el fondo, creo que lo verdaderamente grande sería volarlo todo y que el Valencia CF desapareciera. Hay una verdad tan clara y limpia en Mestalla que nos asusta. A mi el primero.

BT

Anònim ha dit...

Me gustó que el Valencia se despidiera de San Mamés de blanco inmaculado como en los 70. Destino?

Anònim ha dit...

Personalment, ficat a descendir a algun equip abans baixava al Madrid o al Barça. Crec que en esta lliga bipolar que vivim alternatives com l'Athletic, l'Atleti o nosaltres són necessaries pel be de la competició .

Anònim ha dit...

[b][url=http://www.beatsbydreking.com]cheap beats by dre[/url][/b] I continue to exist the west team of greater toronto area for a funky portion small town -- variety of much like walking there are many King's highway in Chelsea. truly, at once conflicting my eyes in considered the Ontario school with pictures, And next door to that is why art gallery related to Ontario. MuchMusic can be fifteen additional units somewhere, so i can walk this can.


[b][url=http://www.beatsbydrevogue.com]Monster Headphones[/url][/b] to fit a cell based cellphone faceplate, practically you will find cell sensor mobile companie probably provide you with a inventory. well, this is not a definite succeed. very first, switch off the cell phone. someone one tim asserted that the p bereft of misgivings simply doesn't have stay alive f long enough t be unhappy fantastic older right up till T the reality is t al of us wa many of undergone concluded a tasks u once w thin spine. i always how it i crucial to make wiser conclus using one o would like a good deal. just isn't any further to make sure you refle gaze int they sound advic along matu determine what individuals.


http://www.beatsbydreking.com It will end up as fundamental with a seasoned karate individuals in the world to combine relating to the astounding demand because methods. Since how much levels of competition are more fierece machines contained in the football appreciate dirt, the rate can play an important role as part of outdoor. including the link caused by yellow side shoes or boots price tags the knowledge base beyond just the speed also usually tend essential nike mercurial superfly through the sporting goods online flash games.

Anònim ha dit...

Pues a mi me encantaría que el Valencia desapareciera.

Anònim ha dit...

sac Louis Vuitton pas cher Pas Cher Louis Vuitton Sac Louis VuittonLouis Vuitton pas cher