dimecres, 28 de setembre del 2011

El “Coronel” si té qui li escriga

·
·
Paco Real ens ha deixat, un dels homes de la casa, home per a tot i per a tots.

En pocs mesos han faltat l’expresident Arturo Tuzón, Toni Companys i ara Paco Real, tres homes de la vella escola, de quan el futbol i les seues coses es vivien d’una manera molt diferent a l’actualitat, ni millor ni pitjor, eren altres temps i altres necessitats.

Trenta huit anys al servei del València on va fer de quasi tot: Entrenador de l’escola, director de la mateixa, entrenador del Mestalleta fins i tot a la nefasta temporada 1993-94 es va fer càrrec del nostre primer equip després la destitució de Guus Hiddink, debutant amb victòria front al Sevilla, encara que no va aconseguir redreçar la situació. L’uruguaià Héctor Nuñez l’acabaria substituint.

En eixos partits es var fer famós pels seus sistemes tàctics fonamentats en els “rombos”, pel fet de qualificar a Ronald Koeman com a “armari” (anys després eixe qualificatiu es quedaria molt curt davant la categoria com a entrenador que demostrà l’holandés a la nostra banqueta, però eixa és un altra història).

Una vegada allunyat de la banqueta va ocupar diferents ocupacions, entre elles les relacions externes i institucionals del club.

Descanse en pau un dels nostres.


Josep A. Bosch
Soci i accionista del València CF
·

5 comentaris:

kawligas ha dit...

Recuerdo con desagrado un reportaje de Canal PLus, cuando el equivalente a El Día Después lo presentaban Robinson e Ignacio Lewin, donde su mofaban de él llamándole "El Pavo Real" al ser un desconocido para los medios de Madrid y haber manifestado que él estaba perfectamente cualificado para dirigir a un equipo de primera. Aprovecharon los malos resultados para burlarse. Así que, sí, se ha ido uno más de la vieja escuela, pero dudo que le importe a nadie, aparte de nosotros.

Anònim ha dit...

Correcto, Fran, no puedo estar mas de acuerdo con tu apreciación.

Al menos nosotros sí lo recordaremos como realmente se merece.

DEP, el eterno entrenador del Mestalleta durante mi infancia.

Anònim ha dit...

un crack. DEP

BT

Anònim ha dit...

Recuerdo perfectamente el reportaje del cual habla kawligas. Y pensar que fuimos a Karlsruhe como líderes tras ganar al Celta...

Oxímoron ha dit...

Aquel reportaje de infausto recuerdo tenía como banda sonora la canción "Pavo real" de José Luis Rodríguez "El Puma" y aparecía el fotomontaje que ya os podéis imaginar.