divendres, 24 de maig del 2013

Antonio Puchades. In memoriam.

·
·
Antonio Puchades 
 1929 - 2013 
·
Antonio Puchades Casanova va disputar un total de 355 partits com a jugador del València CF, des del seu debut en el primer equip valencianista l'1 de setembre de 1946 contra la SD Sueca, l'equip de la seua localitat i en el que es va formar, fins al seu partit d'homenatge jugat contra l'equip francés de l'OGC Nice, en un abarrotat camp de Mestalla el 8 de desembre de 1959.

El seu primer partit oficial va ser en la segona jornada del campionat nacional de Lliga de la temporada 1946/ 47, contra el RC Celta de Vigo, partit que va finalitzar amb victòria valencianista per 1-2. Casualment, els seus últims minuts en competició també van tindre com a rival al Celta de Vigo el 23 de març de 1958.

En les dotze temporades en què “Tonico” Puchades va ser jugador de la primera plantilla del València CF, el club de Mestalla va aconseguir els títols següents:
         Campionat Nacional de Lliga, temporada 1946/47.
         Campió de Copa, temporada 1948/49. (València CF, 1- Athletic Club de Bilbao, 0).
         Campió de la Copa Eva Duarte de Perón (competición equivalent a l’actual supercopa d’Espanya) temporada 1948/49. (València CF, 7- FC Barcelona, 4).
         Campió de Copa, temporada 1953/54. (València CF, 3- FC Barcelona, 0).

A nivell individual va aconseguir el primer Trofeu Monchín Triana, per desenvolupar tota la seua vida esportiva en un mateix club.

A més entre 1949 a 1954, va jugar vint-i-tres dels vint-i-sis partits disputats per la selecció espanyola, inclosos tots els del Mundial de Brasil.

Descanse en pau.

Últimes vesprades a Mestalla
ultimesvespradesaMestalla.blogspot.com 
·

5 comentaris:

Anònim ha dit...

En una ocasió va dir que, als seus inicis com a jugador, tant era el seu nerviosisme abans de xafar la gespa amb la camiseta del Valencia que inclús no menjaba i si ho feia el cos rebujava el menjar al vestuari. Tot sentiment, tot grandessa, tot humiltat.
Descanse en Pau.

Fernando Tomás Puchades

Anònim ha dit...

Tonico Puchades,símbol del valencianisme. Qualsevol homenatge es quedara curt.
Descansa en pau.
AMUNT!!!

Josep Bosch

Anònim ha dit...

Ja ho era i ara més encara Simbol del valencianista valencià. Ens fan falta molts com ell.

Fran

Anònim ha dit...

Se va un señor de los pies a la cabeza, humilde, cercano.... nos queda su leyenda, su recuerdo... un mito.

Valenciano y valencianista universal.

PEPELU.

Anònim ha dit...

1925-2013.