dissabte, 7 de maig del 2016

Fòrum Algirós

·
 ·


Des del moment en que es va obrir esta finestra al valencianisme futbolístic en forma de blog, allà pel llunyà 2008, moltes són les aportacions que s'han publicat en forma d'artícles. Alguns contant vivències personals o familiars, altres narrat històries referides a la història del nostre club, fins i tot hem tingut aportacions fetes per socis i simpatitzants d'altres equips que ens han ajudat a entendre com ens veuen des d'altres indrets.

Però no només estes publicacions han sorgit dels membres d’uvaM. En estos anys, altres accions han tingut la nostra participació activa: xarrades, col·loquis i conferències allà on hem sigut requerits per a parlar del nostre València. Una cosa a dut a altres i molts fruits han sorgits d'esta iniciativa: Llibres individuals i col·lectius, col·laboracions en premsa escrita, programes de ràdio, estudis, ponències en congressos, fins a una tesi doctoral.

Els membres d'este blog, si d'alguna cosa podem presumir és del nostre activisme esportiu i cultural, vinculat sempre al club del rat penat. Ens interessa i ens agrada el futbol com a esport però també com a fenomen social i cultural. No entenen al nostre club sense la seua gent, la seua història i el seu territori. Per eixe motiu hem estat, estem i estarem sempre al costat del club, independentment de jugadors, entrenadors, directius i presidents: no tenim altra aspiració que fer cultura de club.

Fins ara estàvem especialment orgullosos del llibre, amb caràcter benèfic, publicat per ajudar a Elvira Roda i la seua família al desembre de 2012, gràcies a la generositat de la Fundació del VCF i a la desinteressada aportació de totes les persones que en ell participarem (coordinadors, escriptors, fotògrafs, maquetadors, editors...). Doncs bé, des del passat dijous dia 5 de maig, el col·lectiu d'Últimes vesprades a Mestalla, té altre motiu per a sentir-se orgullós. Eixe dia, el València CF va reconèixer públicament a Josep Rodríguez Tortajada, president del club durant els anys de la Guerra Civil com al seu president número 13. Eixe reconeixement va sorgir del treball iniciat per alguns dels membres d'este blog: Miquel Nadal, Vicent Chilet, José Ricardo March i Josep Bosch.

A tots ells, i a la resta de persones que han lluitat fins arribar e este moment.

Enhorabona i gràcies pel vostre treball.


Últimes vesprades a Mestalla 
·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla una magnífica notícia.

Arturo Montes.