dilluns, 25 de juliol de 2011

Recolzem Elvira Roda

··

Estimats amics,

El post de hui ens haguera agradat haver de publicar-lo mai però, per desgràcia, ens vegem obligats a fer-ho.

Com podeu vore al banner lateral del nostre blog, des d’últimes vesprades a Mestalla donem suport a la causa d'Elvira Roda Llorca, la jove valenciana afectada per la síndrome de la Sensibilitat Química Múltiple, coneguda a través dels mitjans de comunicació com "la chica burbuja".

La nostra vinculació amb esta causa naix de la proximitat personal d'alguns dels nostres col·laboradors amb la família d'Elvira. Però, a banda d'eixa amistad, hi ha un fet en la vida d'Elvira Roda que la relaciona d'una manera molt especial amb el València CF: Elvira Roda Llorca és néta de José Llorca Rodríguez, un dels socis fundadors del nostre club en aquella reunió al Bar Torino en març de 1919.

Davant un cas com este ens heu de permetre la llibertat de dir les coses clarament, tal com són, i el fet és que la seua situació es fa cada dia més difícil, fins arribar a un punt pràcticament insostenible. A més de a les complicacions pròpies de la malaltia, Elvira i la seua família han de fer front a la falta de reconeixement de la SQM per part del sistema públic de salut, fet que es traduïx en una absoluta falta d'ajuda pública i una absència total de protocols sanitaris en situacions d'emergència.

Per si tot això fora poc, fets com l'enderroc d'una casa veïna a la que, per proximitat a l'aire pur de la platja, actualment ocupa Elvira a la Patacona, o les campanyes de fumigació de l'Ajuntament d'Alboraia (que s'ha mostrat impermeable a les protestes i apel·lacions de la família contra la utilització de productes catalogats com no aptes per a ús en zones urbanes), no han fet més que agreujar la situació i obligar la família i el seu entorn a afrontar una interminable batalla quotidiana que no els permet focalitzar els seus esforços en la consecució dels recursos necessaris per proporcionar Elvira el tractament que possibilite la seua curació.

Tot açò, com podeu imaginar, ha significat un desgast personal, familiar i econòmic molt fort per a l'entorn d'Elvira, fins arribar al moment actual, on està resultant cada volta més difícil poder mantindre de les condicions materials necessàries per a la bona salut d'Elvira.

És per això que ens dirigim a vosaltres, per demanar-vos ajuda obertament, de tot cor i amb tota la força possible. Vos demanem que, en la mesura de les pròpies possibilitats, vos afegiu al grup de persones que amb les seues aportacions econòmiques fan possible el dia a dia d'una persona que està afrontant una situació tan difícil.

Amb esta campanya, des d’últimes vesprades a Mestalla ens plantegem l’objectiu de contribuir a consolidar un grup de persones el més ample possible que estiguen en disposició de realitzar una aportació econòmica mensual, no importa la quantitat, de manera que permeta a l'entorn d'Elvira disposar d'una base econòmica de certa solidesa amb la que poder assegurar les condicions mínimes per a la subsistència segura d'Elvira, evitant en la mesura del possible les temudes i violentes crisis de salut que provoca la malaltia.

El nostre paper només és d’altaveu, de manera que totes les ajudes s’hauran de canalitzar directament a través del compte bancari del qual és titular la pròpia Elvira, que mostrem a continuació:

Estimados amigos,

El post de hoy nos hubiera gustado no tener que publicarlo nunca sin embargo, por desgracia, nos veamos obligados a hacerlo.

Como podeis ver en el banner lateral de nuestro blog, desde últimes vesprades a Mestalla apoyamos la causa de Elvira Roda Llorca, la joven valenciana afectada por el síndrome de la Sensibilidad Química Múltiple, conocida a través de los medios de comunicación como "la chica burbuja".

Nuestra vinculación con esta causa nace en la proximidad personal de algunos de nuestros colaboradores con la familia de Elvira. Pero, aparte de esa amistad, hay un hecho en la vida de Elvira Roda que la relaciona de una manera muy especial con el Valencia CF: Elvira Roda Llorca es nieta de José Llorca Rodríguez, uno de los socios fundadores de nuestro club en aquella reunión en el Bar Torino en marzo de 1919.

Ante un caso como este nos debéis permitir la libertad de decir las cosas claramente, tal como son, y la realidad es que su situación se hace cada día más difícil, hasta llegar a un punto prácticamente insostenible. Además de a las complicaciones propias de la enfermedad, Elvira y su familia deben hacer frente a la falta de reconocimiento de la SQM por parte del sistema público de salud, hecho que se traduce en una absoluta falta de ayuda pública y una ausencia total de protocolos sanitarios en situaciones de emergencia.

Por sí todo eso fuera poco, hechos como el derribo de una casa vecina a la que, por proximidad al aire puro de la playa, actualmente ocupa Elvira en la Patacona, o las campañas de fumigación del Ayuntamiento de Alboraia (que se ha mostrado impermeable a las protestas y apelaciones de la familia contra el empleo de productos catalogados como no aptos para uso en zonas urbanas), no han hecho más que agravar la situación y obligar la familia y su entorno a afrontar una interminable batalla cotidiana que no les permite enfocar sus esfuerzos en la consecución de los recursos necesarios para proporcionar a Elvira el tratamiento que posibilite su curación.

Todo esto, como podéis imaginar, representa un desgaste personal, familiar y económico muy fuerte para el entorno a Elvira, hasta llegar al momento actual, donde está resultando cada vez más difícil poder mantener de las condiciones materiales necesarias para la buena salud de Elvira.

Es por eso que nos dirigimos a vosotros, para pediros ayuda abiertamente, de todo corazón y con toda la fuerza posible. Os pedimos que, en la medida de las propias posibilidades, os unais al grupo de personas que con sus aportaciones económicas hacen posible el día a día de una persona que está afrontando una situación muy difícil.

Con esta campaña, desde últimes vesprades a Mestalla nos planteamos el objetivo de contribuir a consolidar un grupo de personas lo más amplio posible que estén en disposición de realizar una aportación económica mensual, no importa la cantidad, de manera que permita al entorno a Elvira disponer de una base económica de cierta solidez con la que poder asegurar las condiciones mínimas para la subsistencia segura de Elvira, evitando en la medida del posible las temidas y violentas crisis de salud que provoca la enfermedad.

Nuestro papel solo es de altavoz, de manera que todas las ayudas se deberán canalizar directamente a través de la cuenta bancaria de la que es titular la propia Elvira, que mostramos a continuación:

Elvira Roda Llorca
0182 9553 34 0201532883


Al respecte de la situació d’Elvira podeu trobar més informació a les següents pàgines web, mantingudes per familiars i amics que tracten de traure a la llum el problema que estan afrontant:
En relación con la situación de Elvira podeis encontrar más información en las siguientes páginas web, mantenidas por familiares y amigos que tratan de sacar a la luz el problema que están afrontando:


Des d'últimes vesprades a Mestalla vos agraïm de manera infinita el vostre temps en llegir estes paraules, l’ajuda amb què pugueu col·laborar i, no menys important, que ens feu el favor de fer arribar, allà on estiga al vostre abast, el coneixement d'este cas i de la gran necessitat d'ajuda que precisa.

Atentament,

Desde últimes vesprades a Mestalla os agradecemos de manera infinita vuestro tiempo al leer estas palabras, la ayuda con que podáis colaborar y, algo no menos importante, que nos hagáis el favor de hacer llegar, allá donde esté a vuestro alcance, el conocimiento de este caso y la gran necesidad de ayuda que precisa.

Atentamente,


últimes vesprades a Mestalla
·
Video de programa "Conexión Samanta" de cuatro
al voltant del cas d'Elvira Roda i la SQM
·

6 comentaris:

kawligas ha dit...

Para ir haciendo boca, os dejo la letra de la canción que he escrito para Elvira

A ESTE LADO DEL CRISTAL

El mundo está errado, escapándose de ti.
Moléculas fantasmas, haciéndote sufrir.
Y a este lado del cristal
tampoco es fácil respirar.
Elvira sonríe a su pesar

La brisa de la playa, te susurra con su voz
mágica e invisible, te da vida alrededor.
Y a este lado del cristal
tampoco es fácil amar.
Elvira es amada por el mar

Sueñas por la noche una vida mejor.
Te despiertas, estás viva, solo tú con tu canción.
Y a este lado del cristal
todos sentimos igual.
Elvira conoce la verdad

Anònim ha dit...

Tot el meu suport i estima per a Elvira i la seua família.
AMUNT

Josep Bosch

Anònim ha dit...

Mi apoyo más sincero para Elvira y familia. A ver si entre todos sacamos esto para adelante.

Un saludo
Jose Miguel Lavarías.

PD. Preciosa y emotiva letra, kawligas

Anònim ha dit...

Joder Fran, que bonita. Seguro que le encanta. Un abrazo.

BT

kawligas ha dit...

Gracias, BT. Espero poder enviaros una maqueta hoy o mañana

V ha dit...

Preciosa letra del Hank Williams español, Animo Elvira